17.05.2021

Tunnistatko tästä itsesi? Kesä on jo kulman takana kummittelemassa ja minulla on enää hitusen aikaa päästä kesäkuntoon. Maaliskuussa armon kuukausia oli vielä 3 jolloin aikaa olisi ollut juuri riittävästi! Turha minun on enää aloittaa, tähtään sitten vaikka kesään 2024!

Ei, ei ja ei! Oman aktiivisuuden ja elintapojen ohjaaminen oikeaan suuntaan ei tarvitse olla
kynnyksen takana tai elämäntyylin täydellinen remontti. Tässä kohtaa on vielä mahdollista ottaa
itseään niskasta kiinni ja aloittaa luomaan uusia arkipäiväisiä tapoja elämään.

Pelkästään turvotusta aiheuttavien ruokien vähentäminen tai pois jättäminen ruokavaliosta tekee ihmeitä! Maitotuotteet, kuidut ja soija ovat sellaisia, jotka useimmiten aiheuttavat turvotusta vatsan seudulla. Seuraavan kerran kun tunnet turvotusta, eikä mikään asento tunnu hyvältä, kirjaa ylös mitä söit ja katso kiinnittääkö jokin asia huomiosi. Lisäksi suoliston toimintaa pystyt edesauttamaan lisäämällä päivittäistä vedenjuonnin määrää pitämällä vesipullon koko ajan käden ulottuvilla ja hörppäillen pari desiä tunnin välein.

Kaiken tämän lisäksi omaa hyvää oloa buustaa oman arkiaktiivisuuden ylläpito! Hyödynnä Lohjan lukuisia ulkotreenimahdollisuuksia, kuten jäähallin viereistä treenialuetta, Järnefeltin koulun viereistä ulkokuntosalia tai Aurlahden treenipaikkaa järvenrannassa! Kaikki liikkuminen on kotiinpäin eikä jokaisen treenin tarvitse olla pakkopullaa tai rääkkiä. Vie tänään kaveri kävelylle Aurlahteen ja katsokaa, kumpi tekee enemmän leukoja treenipaikalla! Jos tänään sait kaksi, niin kokeile ylihuomenna saada kolme!

Blogitekstin on kirjoittanut Fitness24Sevenin Personal Trainer Markus Finerus. Mikäli kaipaat
lisäboostia tämänhetkisiin treeneihisi, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen.
Fitness24Seven tarjoaa jokaiselle jäsenelle tai muuten PT-palveluista kiinnostuneelle maksuttoman konsultaation, jossa käydään läpi jokaisen henkilökohtaisia tavoitteita ja taustaa, minkä pohjalta annamme asiakkaalle ohjeita hänelle sopivaan treeniin. Konsultaatio ei sido ostamaan PT-palveluita, joten sinne voi tulla rennoin mielin tutustumaan palveluihimme ja saamaan vinkkiä sinulle hyödyllisistä terveellisiä elämäntapoja koskevista teemoista. Oli tavoitteesi sitten suuri tai pieni, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon Markukselle täältä:

https://fi.fitness24seven.com/kuntokeskuksemme/etsi-salisi/lohja-keskusta/.

-----------------------------
Helppo ja tehokas porrastreeni

Porrastreenit ovat nousseet suureen suosioon viime aikoina. Eikä ihme, nämä treenit eivät nimittäin jätä kylmäksi. Yhdistä portaiden ylös-alas juoksemiseen lihaskuntoliikkeitä, kuten punnerruksia, kyykkyjä ja luisteluhyppyjä. Monipuolinen treeni kehittää niin kestävyyttä, lihaskuntoa kuin liikehallintaa.

Nappaa alla olevat treenivinkit ja pistä hiki pintaan raikkaassa ulkoilmassa!

Lämmittely

Lämmittely on yksi porrastreenin tärkeimmistä osuuksista. Sen aikana kehosi lihakset
valmistautuvat päivän treeniin ja minimoit samalla loukkaantumisriskiä. Lämmittelyn aikana on hyvä avata kropan liikeratoja sekä nostaa hieman sykettä ylös.

Porrastreeni on hyvä aloittaa reippaalla kävelyllä tai kevyellä hölkällä treenipaikalle. Lisää
lämmittelyyn sivuttaisliikkeitä, polvennostoja, kropan kiertoja, lonkankoukistajien avauksia ja muita dynaamisia venytyksiä. Nouse treenipaikkasi portaat myös muutaman kerran hölkäten ylös ja kävellen alas.

Treeni

Porrastreeniin kannattaa yhdistää myös muutakin kuin vain ylös-alas juoksemista. Tällöin treenisi on monipuolinen ja kehität samalla myös lihaskuntoa sekä liikehallintaa. Tee jokaista liikettä kaksi kertaa portaat ylös ja kävele aina rauhallisesti portaat alas niin, että sykkeesi laskee.

Reipas juoksu:

Juokse portaat reippaasti ylös askeltaen jokaiselle portaalle. Kävele rauhallisesti alas.
Juoksu, joka toiselle askelmalle: harpo portaat ylös jättämällä yksi askelma välistä. Hae liikkeeseen nopeutta. Kävele rauhallisesti alas.

Tikkausjuoksu:

Tikkaa portaat sähäkästi ylös askeltaen jokaiselle askelmalle. Nosta polvea ylös ja rytmitä liikettä terävillä käsillä.

Luisteluhypyt:

Hyppää portaille vuorotellen yhdellä jalalla. Aloita hyppäämällä oikealle jalalle, jolloin vasen jalka tulee toisen taakse. Pidä keskikroppa tiukkana ja säilytä tasapaino oikealla jalalla. Tuo painoa alas jalan varaan, ponnista seuraavalle portaalle vasemman jalan puolelle.

Askelkyykky jalan nostolla:

Askelkyykkää portaat ylös yhdistäen liikkeeseen jalan nosto taakse. Tällöin saat aktivoitua pakaralihaksia tehokkaasti. Tarkista polvien linjaukset ja pidä core tiukkana.

Punnerrus:

Tee perinteinen etunojapunnerrus portaisiin nojaten. Liiku punnerruksin ylös asti.

Dippi:

Tuo kädet portaalle ja jalat muutaman portaan alemmas. Vie kyynärpäitä koukkuun taakse ja samalla tuo pakarat lähelle porrasta. Pidä rinta auki ja hyvä ryhti.

Lankkupito:

Tuo kädet olkapäiden alapuolelle, pidä keskivartalo ja pakarat tiukkana. Pysy lankkupidossa itsellesi sopiva aika. Keskity tiivistämään vatsaa ja varo ettei selkääsi tule notkoa.

Loppuverryttely:

Ota treeniin päätteeksi nopeat palauttavat venytykset etenkin reisille, pakaroille ja pohkeille.

Kävele rauhallisesti palautellen pois treenipaikalta. Muista juoda vettä ja pidä riittävä
palautumisaika ennen seuraavaa treeniä.