22.10.2021

Kutrit kuntoon

Hiukset näyttävät usein kesän jäljiltä kuivilta, elottomilta ja hapsottavilta. Aurinko ja merivesi ovat tehneet tepposensa ja kuivattaneet kutrit koppuroiksi. Onko sakset ainoa vaihtoehto vai vieläkö jotain on tehtävissä kotona? Kysyimme asiaa Salon Klipsin asiantuntijoilta.

Mitä tehdä kesän rasittamille hiuksille? Mitä voi tehdä kotona ja millaisin tuottein?

Kesän jälkeen on hyvä varata hiustenleikkaus syväpuhdistavalla pesulla ja samalla käynnillä kannattaa tehdä jokin korjaava ja/tai kosteuttava tehohoito hiusten pituudesta, rakenteesta ja kunnosta riippuen. Eniten teemme värjäysten yhteydessä B3 Demi Permanent -hoitoja, joka on niin sanottu plex-hoito (vastaava kuin esim Olaplex). Hoito ravitsee, korjaa sekä hoitaa vaurioituneita ja käsiteltyjä hiuksia välittömästi sekä suojaa myös tulevilta vaurioilta. (Hinta 30 € muun työn yhteydessä.)

Tänä vuonna markkinoille on tullut uusi uniikki hoito K18Hair, joka palauttaa hiuksen kunnon mahdollisimman lähelle tervettä hiusta, korjaten hiuksen rakennetta sisältäpäin biomimetiikan avulla. Tuote on patentoitu ja ainoa laatuaan. Kampaamossa tehtävä hoito voidaan tehdä vaikka leikkauksen yhteydessä. (Hinta muun työn yhteydessä 20-30€). K18Hair -hoitoa voi käyttää myös kotona ylläpitämään ja optimoimaan hiuksen kunto.

Onko leikkaus hapsottavien latvojen ainoa vaihtoehto?

Jos hius on todella kuiva ja haaroittunut latvasta, niin leikkaus on ainoa vaihtoehto saada latva täysin terveeksi ja haarattomaksi. Latvan kuntoon saa kuitenkin myös huomattavaa kohennusta lämpöaktivoituvalla B3 Split End Bonder -hoidolla. Hoito sulkee haaroittuneet ja vaurioituneet latvat välittömästi ja pysyy hiuksessa jopa 4 viikkoa. (Hinta 15€ muun työn yhteydessä).

Ikuisuuskysymys: Saako hiukset pestä joka päivä?

Hiuksia ei suositella pestävän joka päivä, mutta jos esim. urheilee päivittäin tai käyttää paljon muotoilutuotteita, tai hiukset ovat likaantuneet esim. remonttitöissä, voi tuntua tarpeelliselta saada hiukset huuhdottua päivän päätteeksi. Tällöin on hyvä valita tarpeeksi mieto shampoo tai käyttää pesemiseen Kevin.Murphyn.Re.Storea, joka on jälleenrakentava japuhdistava hoitoaine.
Jos hiuksen päivittäinen pesu on lähinnä tapa saada hiukset kuohkeiksi, kannattaa mieluummin kokeilla kuivashampoon suihkuttamista hiusten tyveen ja pöyhiä hiuksia tehokkaasti suihkutuksen jälkeen. Kuivashampoo on oiva tuote myös puhtaissa hiuksissa antamaan hiukseen toivottua kuohkeutta ja rakennetta.

Pipokausi lähenee, miten estää sähköiset hiukset

Pipokauden ja kylmän ilman isoin vaikutus on hiuksen ja hiuspohjan kuivuminen sekä hiuksen sähköistyminen. Talvella kannattaa siis huolehtia, että käytössä on tehokkaat hoitoaineet, jotka kosteuttavat hiusta, ja huomioida myös hiuspohjan kunto. Tehokkaiden maskityyppisten hoitojen käyttö kotihoitona, vaikkapa kerran viikossa, on hyvä rutiini talvikaudelle. Monesti myös iho kuivaa kauttaaltaan talviaikaan ja talvella kannattaa ainakin välillä käyttää hiuspohjaa kosteuttavia ja tasapainottavia tuotteita.
Sähköisyys saadaan kuriin osittain hyvillä hoitoaineilla, mutta poishuuhdottavan lisäksi kannattaa kokeilla myös jätettävää hoitoainetta, sekä kevyitä hiusöljyjä, esimerkiksi Living Proof No Frizz Vanishing Oil on hyvä tuote tähän.

  1. Mark Birch R&B Antioxidant Shampoo 250 ml, TARJOUS 27,90 € 30.11. asti (ovh. 32,82 €), Apteekki Lohi
  2. Mark Birch TR3 Scalp Therapy Lotion 50 ml, TARJOUS 54,15 € 30.11. asti (ovh. 63,71 €), Apteekki Lohi
  3. Living Proof Perfect Hair Day -kuivashampoo 335 ml, 29 €, Salon Klipsi
  4. Living Proof No Frizz Vanishing Oil -hoitoöljy 50 ml, 28 €, Salon Klipsi
  5. Cutrin Ainoa Volume Shampoo 300 ml, TARJOUS 10,70 € 24.10. asti (ovh. 17,90 €), Sokos
  6. Kevin.Murphyn.Re.Store -pesevä hoitoaine 200 ml, 32,90, Salon Klipsi
  7. Fructis Banana Hair Food -hiusnaamio 390 ml, 5,50 €, Sokos
  8. K18Hair Leave-in Molecular Repair Hair Mask 5 ml, 12 € ja 50 ml, 79 €, Salon Klipsi