Lohen pysäköinti uudistuu 15.5. – jatkossa alle 2 tunnin ilmaiseen pysäköintiin ei tarvita parkkikiekkoa

7.5.2024

Kauppakeskus Lohen pysäköinti uudistuu, kun hallissa otetaan käyttöön kameratunnisteinen pysäköinti 15.5. Jos asioi Lohessa alle 2 tuntia, voi ajaa vaivattomasti sisään ja ulos. Mikäli pysäköinti kestää yli 2 tuntia, voi pysäköinnin maksaa maksuautomaatilla, Taskuparkki, Easypark ja Parkman-mobiilisovelluksella tai 48 tunnin sisällä poistumisesta osoitteessa aimopark.fi/easy.  

Uusi pysäköintijärjestelmä käyttää kameratunnistusta auton rekisteritunnuksen automaattiseen tunnistukseen. Kun autolla ajetaan sisään Lohen parkkihalliin, järjestelmä tunnistaa auton ja pysäköinti alkaa. Ajettaessa ulos hallista, kamera tunnistaa auton rekisteritunnuksen uudelleen, päättää pysäköinnin ja Taskuparkki-sovellusta käytettäessä veloittaa mahdollisen pysäköintimaksun maksukortilta. Pysäköinti on ilmainen ensimmäiset 2 tuntia, jonka jälkeen pysäköinti maksaa 2,00 €/ alkava tunti. Veloitus tapahtuu aina alkavan tunnin mukaan. Jos vierailee Lohessa alle kaksi tuntia, voi uuden järjestelmän myötä unohtaa huolet parkkikiekosta tai mahdollisista parkkisakoista ja ajaa vaan kätevästi sisään ja ulos ilman toimenpiteitä.  

 Jos jostain syystä pysäköinnin maksaminen maksuautomaatilla unohtuisi, eikä Taskuparkki-sovellus olisi käytössä, lähetetään maksamattomasta pysäköinnistä lasku myöhemmin. Laskuun lisätään 5 euron laskutuslisä. Pysäköintihinta määräytyy hinnaston mukaisesti. 

Yli kahden tunnin pysäköinnin voi maksaa seuraavasti: 

  • Taskuparkki–sovelluksella, johon on syötetty voimassa oleva maksukortti ja rekisteritunnuksella on kameratunnistus aktivoituna. Maksu tapahtuu automaattisesti ajettaessa ulos parkkihallista. 
  • Easypark tai Parkman sovelluksella valitsemalla pysäköintialueen ajettuasi pysäköintiin.   
  • Maksuautomaatilla, johon syötetään pois lähtiessä auton rekisteritunnus, jonka jälkeen automaatti kertoo pysäköinnin pituuden ja hinnan. Automaatti sijaitsee parkkihallin sisäänkäynnillä.
  • Laskulla, mikäli pysäköintiä ei ole maksettu edellä mainituilla tavoilla, jolloin pysäköinnin hintaan lisätään 5 €:n laskutuslisä. 

Taskuparkki-sovelluksen saa ladattua puhelimen sovelluskaupasta   

Taskuparkki-sovellus löytyy sekä Android että IOS-puhelinten sovelluskaupasta ja sen käyttöönotto on helppoa. Sovellus ohjaa eteenpäin rekisteröitymään, syöttämään maksukorttitiedot, auton rekisteritunnuksen ja aktivoimaan kameratunnistuksen ilman vaadi vahvistus puomilla -vaihtoehtoa. Kun rekisteröinti on valmis, sovellus veloittaa pysäköintimaksun maksukortilta käytetyn pysäköintiajan mukaan.  

Taskuparkki-sovelluksen asiakaspalvelu  

020 781 2461 (ma-pe 7–21.30, la 9.30–19.30, su 11.30–19.30)  

taskuparkki@aimopark.fi 

Pysäköintijärjestelmää operoi Aimo Park Oy 

Lisätietoa Taskuparkki -sovelluksesta löydät https://taskuparkki.fi/ 

Lisätietoa maksutavoista ja hinnoista löydät https://www.aimopark.fi/fi-fi/ 

Haluatko lisätunnin ilmaista pysäköintiä? 

Rekisteröi itsesi kanta-asiakkaaksi ja ota käyttöön Aimo Parkin Taskuparkki-sovellus, niin saat 1 (yhden) lisätunnin ilmaista pysäköintiaikaa Lohen parkkihallissa. Lue lisää osoitteesta: taskuparkki.fi/lohi