Blogi: Hiukset ja iho kaipaavat kosteutusta talven jälkeen

13.3.2024

Talvi on haastavaa aikaa iholle ja hiuksille. Pakkanen ja kuiva sisäilma saavat ihon tuntumaan kiristävältä ja pipon alla hiusten tirisemään sähköisyyttä. Talven rasittamille ongelma-alueille on onneksi olemassa ihania tuotteita, joiden avulla saat ihosi jälleen hehkumaan ja hiukset ravituiksi. Nyt kevään kynnyksellä onkin oiva aika panostaa itsensä hemmotteluun.

Ihonhoidossa ovat erityisesti pinnalla tehoaineet aina kosteuttavasta hyaluronihaposta kirkastavaan C-vitamiiniin. Tehoaineita löytyy niin voiteista, seerumeista kuin naamioistakin. Kuiva iho nauttii myös erilaisista öljyistä. Esimerkiksi tyrninsiemenöljy on tehokasta niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Kauniit ja vahvat hiukset kasvavat hyvinvoivasta hiuspohjasta, jonka hoito helposti unohtuu. Hiuspohjalle on olemassa ihania kuorivia, kosteuttavia ja ravitsevia tehohoitoja, jotka kannattaa ottaa mukaan hemmottelurutiineihin. Kuivahtaneille hiuksille avun tuovat hiusnaamiot, joiden jälkeen hiukset tuntuvat jälleen pehmeän elinvoimaisilta.

Otimme testiin pari hehkutettua tuotetta, jotka osoittautuivat todellakin ostamisen arvoisiksi. Tässä testaajamme arvio:

Madara SOS Hydra Mask -kasvonaamio

Puuterinsävyinen ja -tuoksuinen naamio levittyy iholle miellyttävästi jättäen kasvoille samettisen pinnan. Naamio sisältää kosteuttavia sokereita, hyaluronihappoa sekä pioni- ja pellavansiemenuutetta. Naamion annetaan vaikuttaa noin 20 min, jonka jälkeen ylimääräisen voiteen voi joko pyyhkiä pois tai jättää kasvoille kasvovoiteen tapaan. Kosteuttavuudeltaan naamio on huippuluokkaa! Vaikka pyyhin naamion pois, tuntui iho aamulla syväkosteutetulta ja sileältä. Testasin naamiota myös talven karhentamille käsilleni, jotka pehmenivät välittömästi. Tämä tuote jää ehdottomasti käyttöön! Lisäplussaa luonnonkosmetiikasta!

Wella Professionals Fusion Mask -hiusnaamio

Omistan pitkät, käsitellyt hiukset, jotka erityisesti talviaikaan huutavat lisäkosteutta. Wellan hiusnaamio sisältää silkkiaminohappoja ja mikrolipidejä, joiden luvataan korjaavan ja suojaavan vahingoittuneita kutreja. Paksu tuote vaikuttaa hyvin riittoisalta, joten hintakaan ei päätä huimaa. Tuotetta voi käyttää normaalin hoitoaineen tapaan tai tehohoitona pidemmällä vaikutusajalla. Itse annoin tuotteen vaikuttaa 10 minuuttia. Hiusten silkkisyys tuntui heti huuhdellessa. Kuivauksen jälkeen kaikki pörröinen karheus oli poissa, tilalla sileät ja kiiltävät hiukset, jotka kaupanpäälle tuoksuivat kukkaisilta koko päivän. Lämmin suositus!

 1. Mossa Vitamin Cocktail -kasvoöljy 30 ml, 16,90 €, Sokos
 2. Olaplex No.6 Bond Smoother -muotoiluvoide 100 ml, 39,90 €, Sokos
 3. Bertil’s Health Omega7 Tyrniöljykapseli 90 kpl, maaliskuun tarjous 32,90 € (ovh 39,10 €), Apteekki Lohi
 4. Bondi Sands Thirsty Skin Hydrating Hyaluronic Acid -seerumi 30 ml, 16,50 €, Sokos
 5. Kocostar Polyglutamic Acid Happy Mask -kangasnaamio 3,90 €, Sokos
 6. Wella Professionals Fusion Mask -hiusnaamio 150 ml, 28,90 €, Sokos
 7. Clarins Hydro-Essentiel [HA²] Rich Cream -päivävoide 50 ml, 53 €, Sokos
 8. Cutrin BIO+Hydra Balance Scalp Treatment -tehohoito hiuspohjalle 75 ml, 21,90 €, Sokos
 9. Hairlust Moisture Hero -shampoo 250 ml, 27,90 €, Sokos
 10. Hairlust Scalp Delight -hiuspohjan hierontaharja 17,90 €, Sokos
 11. Madara SOS Hydra Mask 60 ml, 36,90 €, Sokos
 12. Aveeno Daily Moisturising -vartalovoide 300 ml, maaliskuun tarjous 9,90 € (ovh 11,55 €), Sokos