Blogi: Yhdessä olemme enemmän- Lohen liikkeille vastuullisuus on tärkeää

25.10.2022

Tee kanssamme hyvää!

Vastuullisuus ja ekologisuus ovat tärkeitä asioita kauppakeskus Lohelle. Lohi on S-ryhmän ensimmäinen hiilinegatiivinen kiinteistö. Toisin sanoen kauppakeskus sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa. Kauppakeskuksen sähkö on kokonaan uusiutuvaa aurinko- ja tuulivoimaa. Lämmityksessä hyödynnetään myös myymälöiden kylmälaitteiden hukkalämpöä. Vastuullinen toiminta näkyy lisäksi mm. muovin käytön minimoinnissa sekä metsityshankkeissa.

Kauppakeskus Lohen myymälät edistävät kestävää kehitystä ja vastuullisuutta monin tavoin, ja tekemällä järkeviä valintoja sinäkin voit vaikuttaa ympäristömme hyvinvointiin. Lue alta lisää myymälöidemme tavoitteista ja toimintatavoista:

Lindex, tavoitteet:

 • Vuoteen 2023 mennessä kaikki oma toimintamme on ilmastoneutraalia.
 • Vuoteen 2025 mennessä 100 % Lindexin materiaaleista on kierrätettyä tai kestävistä lähteistä hankittua.
 • Vuoteen 2025 mennessä kaikki valikoimamme tuotteet on suunniteltu pitkäikäisiksi ja/tai kiertokykyisiksi.
 • Vuoteen 2030 mennessä koko arvoketjun hiilidioksidipäästöjä vähennetään 50 % vuoden 2017 lähtötasoon verrattuna.

Lue lisää nettisivuiltamme: https://about.lindex.com/fi/kestava-kehitys/

HM, tavoitteet:

 • Tavoitteena, että kaikki tuotteemme valmistetaan kierrätetyistä tai muista ympäristöä säästävämmistä materiaaleista vuoteen 2030 mennessä. Jo nyt 80 % käyttämistämme materiaaleista on ympäristöä säästävämpää.
 • Välttämällä haitallisten kemikaalien käyttöä, fossiilisia energianlähteitä ja kertakäyttöpakkauksia haluamme suojella vesistöjä, ilmastoa ja maaperää. Haluamme olla ilmastopositiivisia vuoteen 2040 mennessä.

Lue lisää nettisivuiltamme: https://www2.hm.com/fi_fi/vastuullisuus-hm.html  

S-market, tavoitteet:

Tähtäämme siihen, että vuonna 2030 myymästämme ruoasta vähintään 65 % on kasvipohjaista ja 80 % on kotimaassa valmistettua sekä huolehdimme eläinten hyvinvoinnin edistämisestä. Lue lisää S-ryhmän vastuullisuudesta: https://s-ryhma.fi/vastuullisuus .

Teemme myös lukuisia toimenpiteitä ruokahävikin vähentämiseksi, mm: Lahjoitamme vanhentuvia elintarvikkeita hyväntekeväisyyteen. S-ryhmän osuuskaupat tekevät yhteistyötä yli 400 hyväntekeväisyyskumppanin kanssa eri puolilla Suomea.

Sokos:

Vastuullisuus on tärkeää Sokokselle, ja haluamme ottaa huomioon ympäristön sekä asiakkaidemme hyvinvoinnin. Lue lisää S-ryhmän vastuullisuudesta: https://s-ryhma.fi/vastuullisuus. Valikoimastamme löytyy kattavasti useita vastuullisia brändejä kotiin, tyyliin ja kauneudenhoitoon.

Jungle Juice Bar:

 • Olemme hiilinegatiivinen yritys.
 • Mukimme ja pillimme ovat biohajoavia.
 • Pienennämme ruokahävikkiä ResQ-sovelluksen kautta. ResQ-sovellus myy vanhaksi meneviä ruokia ja juomia alehinnoin. (Lue lisää: www.resq-club.com)

Lue lisää vastuullisuudestamme https://www.junglejuicebar.com/fi/vastuullisuus/

Dressmann:

Käytämme ekologista puuvillaa, jota kasvatetaan paikallisia resursseja hyödyntäen ja täysin ilman ympäristömyrkkyjä. Tavoitteemme on, että kaikki käyttämämme puuvilla on peräisin kestävistä lähteistä vuoteen 2025 mennessä.

Meillä on kierrätysohjelma yhdessä Pelastusarmeijan kanssa, jossa kaikki myymättä jääneet tuotteet lahjoitetaan Pelastusarmeijalle. Meillä on myymälöissämme myös vaatesäiliö, johon voi tuoda käytöstä pois jääneitä vaatteita niiden ostopaikasta riippumatta.

Lue lisää nettisivuiltamme: https://dressmann.com/fi/style-and-advice/tuotteet-materiaalit/

Robert's Coffee:

 • Lahjoitamme jokaisesta myydystä tuplaespressosta 1 sentin Baltic Sea Action Groupille
 • Käytämme kahvia, joka on vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Kahvimme ovat joko UTZ/RFA -sertifioituja, luomua tai pientiloilta ostettuja.
 • Take Away -tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä.

Lue lisää vastuullisuudestamme: https://robertscoffee.com/vastuullisuus/

Timanttiset:

Ostamme asiakkailta käytettyä kultaa, jonka sulatamme ja käytämme uudelleen. Romukullan sulatuksella väheämme kullan tuotannosta syntyviä päästöjä ja luontohaittoja ja siksi Timanttiset sulattaa ja käyttää hankitun romukullan uusien korujen valmistukseen.

Lue lisää nettisivuiltamme https://www.timanttiset.fi/