Blogi: Satsaa keväällä hyvinvointiin

20.3.2023

Satsaa keväällä hyvinvointiin

Talvi on vihdoin kääntymässä kevääksi. Valon lisääntyminen saa monet piristymään ja miettimään omaa hyvinvointiaan. Kampaajalla käynti, uuden liikuntalajin aloittaminen tai uusi kevättakki piristää kummasti mieltä ja ilmettä. Tietysti se kuuluisa kesäkuntokin kolkuttelee takaraivossa, mutta omalle hyvinvoinnille voi tehdä paljon muutakin. Hyvinvointiin vaikuttavat monet pienet teot, joita ei ehkä tule edes ajatelleeksi. Nyt on juuri oikea aika pistää itsensä kuntoon sisäisesti ja ulkoisesti!

Kysyimme Apteekki Lohen asiantuntijoilta, millaiset hyvinvointitrendit ovat nyt pinnalla.

Vitamiinit vastustuskykyyn

Yleiseen hyvinvointiin ja vastustuskyvyn ylläpitoon apteekki muistuttaa vitamiinien ja hivenaineiden tärkeydestä. Etenkin näin flunssa-aikaan lisävitamiinit kannattaa ottaa käyttöön, jos niitä ei saa tarpeeksi ruokavaliosta.

Vaikka aurinko hellii meitä päivä päivältä enemmän, niin tuoreen Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan 1/4 nuorista ei saavuta D-vitamiinin päivittäistä saantisuositusta, joka on ravinnosta ja vitamiinilisästä yhteensä 10 µg/vrk Suomessa. Euroopassa ja Yhdysvalloissa saantisuositukset ovat vielä huomattavasti korkeampia. Vitamiinien riittävästä saannista huolehtiminen näkyy sekä sisäisenä että ulkoisena hyvinvointina!

Eniten tieteellistä näyttöä tehosta löytyy C- ja D-vitamiineista ja sinkistä, jotka vastaavat elimistön puolustusjärjetelmän toiminnasta. Pakkauskokoja ja eri makuja näistä löytyy Apteekki Lohesta kaikkiin tarpeisiin.

  1. Apteq Fluzinc (salmiakki) 72 tabl. 21,71 €
  2. Devisol 20 mikrog. 200 tabl. 14,90 €
  3. Multivita Ascorbin 200 tabl. 500 mg, 16,84 €
  4. Apteekki FluAcute Zinc+ (echina-piparminttu) 20 ml, 15,90 €
  5. Minisun Super Defence C+D (vadelma-hunaja) 60 tabl, 15,86 €
  6. Apteq C+sinkki -poretabl. (appelsiini) 20 kpl, 7,14 €

Hyvinvoiva suu tuo kauneutta ja terveyttä

Toiseksi kevään hyvinvointitrendiksi apteekki haluaa nostaa suun hyvinvoinnin.

Suun terveys on hyvin ajankohtainen aihe ja siitä on puhuttu enenevässä määrin mediassa viime aikoina. Esteettisestä näkökulmasta erilaiset hampaiden valkaisumenetelmät ovat nyt pinnalla. Suun hyvinvointi ei ole kuitekaan pelkkää estetiikkaa, sillä hampaiden ja limakalvojen hyvä kunto on yhteydessä jopa siihen, kuinka pitkään ja terveenä ihminen elää! Suun bakteereilla on myös todettu olevan yhteys koko elimistön matala-asteiseen tulehdustilaan, ne voivat myös levitä elimistöön ja aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia.

Monet hampaisiin liittyvät ongelmat voivat olla jopa oireettomia ja ne kehittyvät hitaasti. Mitä aiemmin ongelmat havaitaan, sitä helpompaa ja ennen kaikkea edullisempaa hampaiden hoitaminen on!

7. Yotuell all-in-one Wintergreen -hammastahna 75 m, 19,59 €

8.GUM Sonic Daily -paristohammasharja (sis. paristo) 16,47 €

9. iWhite Instant2 -valkaisupaketti 6x0,8 g, 33,33 €

10. Yotuel suuvesi 250 ml 11,60 €