Kauppakeskus Lohi ja Laurea ammattikorkeakoulu tekevät tiivistä yhteistyötä

Suur- Seudun Osuuskauppa SSO ja Laurea- ammattikorkeakoulu avainkumppanuusyhteistyöhön syksyllä 2020

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ovat sopineet avainkumppanuudesta syksyllä 2020. SSO liittyy Laurean lähes 20 avainkumppanin joukkoon, joiden kanssa ammattikorkeakoulu tekee tiivistä ja systemaattista yhteistyötä mm. erilaisten opiskelijaprojektien muodossa.

Yksi osa yhteistyötä on Kauppakeskus Lohen johtoryhmä, johon SSO kutsuu lukukausittain mukaan Laurean opiskelijoita. Hakemusten ja haastatteluiden pohjalta johtoryhmään valitaan mukaan joukko Laurealaisia opiskelijoita, jotka suorittavat johtoryhmätyöskentelyn kautta 15 opintopisteen projektijohtamisen opintojakson. Johtoryhmän työskentelyä ohjaa liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola, ja opiskelijoita projektissa tukevat Laurean lehtorit.

- Johtoryhmän syksyn 2020 tavoitteena oli selvittää Kauppakeskus Lohen asiakassegmenttejä ja ostokäyttäytymistä, sekä näiden pohjalta kehittää markkinointia ja tapahtumasuunnittelua, liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola kuvailee.
- Johtoryhmässä ja yhteistyössä kokonaisuudessaankin on luoda win-win -tilanteita, joissa opiskelijat pääsevät hankkimaan arvokasta kokemusta kaupanalalta aidossa ympäristössä.

Lisätietoja avainkumppanuudesta voit lukea täältä

Opiskelijajohtoryhmä

Johtoryhmän ensimmäinen projekti oli kauppakeskus Lohen ostajaprofiilien ostokäyttäytymisen muodostaminen asiakaskyselyn tulosten perusteella. Kyselyyn saatiin vastauksia huikeat 1500kpl, mikä ylitti kaikki odotukset. Ostajaprofiilien ja ostokäyttäytymisen muodostamisen jälkeen tavoitteena on kehittää ja kohdentaa markkinointia ja tapahtumia näitä tuloksia hyödyntäen. Syksyn 2021 aiheena johtoryhmällä on selvittää kauppakeskus Lohen kilpailijakenttää.

Kauppakeskus Lohi- Laurea AMK- yhteistyö on osoitus modernista ja innovatiivisesta tavasta toimia ainutlaatuisessa kauppakeskusympäristössä työelämälähtöisesti kehittäen keskuksen kaupallisuutta.

Yhteistyö korostaa Lohelle tärkeää yhteisöllisyys- ajattelua, ja on mainio tapa osallistaa nuoria kauppakeskuksen kehittämiseen ja paikalliseen liike-elämään. Ammattikorkeakouluyhteistyötä on tarkoitus hyödyntää myös muilla Suur-Seudun Osuuskaupan toimialoilla, mm. ravintolatoimialalla palvelumuotoiluprojektina.

Laurea-ammattikorkeakoulun sivuille pääset täältä, ja alla näet keväällä 2021 tehdyt esittelyvideot yhteistyöstä.

Laurean ja Suur-Seudun Osuuskaupan avainkumppanuus

Laurean opiskelijajohtoryhmän esittely